Stek z tuńczyka z sosem pomidorowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 steki z tuńczyka (po 180 g i grubości 2 cm)
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- ¾ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 90 stopni. Steki natrzeć z obu stron olejem rzepakowym. Posypać solą i pieprzem. Ułożyć steki na półmisku albo na czterech talerzach. Piec przez około 20 minut, aby uzyskać słabo wypieczone mięso. Można zostawić rybę dłużej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W