Stek z remuladą selerową
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 4 steki po 350 gramów
- szczypta soli w płatkach
- szczypta czarnego pieprzu
- 60 ml oliwy
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy dijońskiej
- 2 cytryny
- 1 seler
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Ustawić średnią temperaturę. Można również użyć dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Przyprawić steki solą i pieprzem. Posmarować oliwą. Ułożyć na grillu. Piec przez 6 minut. Odwrócić. Piec kolejne 6 minut. Odstawić na 10 minut. Obrać i poszatkować selera. Przełożyć do miski. Polać sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, musztardę dijońską i wymieszać. Ułożyć steki na talerzach. Dodać remuladę z selera. Skropić oliwą. Podawać z cząstką cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W