Sos żurawinowy (czerwono-różowy)
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- żurawina do mięs
- porto czerwone (akcyza na portugalskiej butelce)
- 2 łyżki oliwy
- sok z 0,5 limonki
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni podgrzać wszystkie składniki. Dodać trochę wody i zagotować. Przetrzeć przez sito i przełożyć do czegoś z czego będzie można łatwo wyciskać cienkie strużki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W