Sos z wędzonej papryki
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- ¾ szklanki bulionu drobiowego
- 30 ml wytrawnego sherry
- 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj bulion. Wymieszaj w miseczce sherry, skrobię i paprykę. Za pomocą trzepaczki rozrób wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W