Sos truflowy bez trufli
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- duży kawałek masła
- 4 szalotki w plasterkach
- sok z 1 cytryny
- 175g małych
- pokrojonych w plasterki pieczarek
- 300 ml wermutu
- 300 ml białego wina
- 150 ml kremówki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu rozgrzej duży kawałek masła, dorzuć szalotki. Zeszklij na średnim ogniu.
Skrop sokiem z cytryny pokrojone w plasterki pieczarki. Dorzuć do rondla. Smaż przez kilka minut, aż zmiękną. Dolej wermut i białe wino. Doprowadź do wrzenia, odparuj połowę. Dolej kremówkę, gotuj przez kilka minut. Dopraw do smaku i przecedź przez sito. Wyciśnij dokładnie sos z pieczarek i szalotek. Zmiksuj, żeby powstała pianka. Podlewaj nim pudding z pieczarek i cebuli.
Skrop sokiem z cytryny pokrojone w plasterki pieczarki. Dorzuć do rondla. Smaż przez kilka minut, aż zmiękną. Dolej wermut i białe wino. Doprowadź do wrzenia, odparuj połowę. Dolej kremówkę, gotuj przez kilka minut. Dopraw do smaku i przecedź przez sito. Wyciśnij dokładnie sos z pieczarek i szalotek. Zmiksuj, żeby powstała pianka. Podlewaj nim pudding z pieczarek i cebuli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W