Sos truflowy bez trufli

Sos truflowy bez trufli
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu rozgrzej duży kawałek masła, dorzuć szalotki. Zeszklij na średnim ogniu.
Skrop sokiem z cytryny pokrojone w plasterki pieczarki. Dorzuć do rondla. Smaż przez kilka minut, aż zmiękną. Dolej wermut i białe wino. Doprowadź do wrzenia, odparuj połowę. Dolej kremówkę, gotuj przez kilka minut. Dopraw do smaku i przecedź przez sito. Wyciśnij dokładnie sos z pieczarek i szalotek. Zmiksuj, żeby powstała pianka. Podlewaj nim pudding z pieczarek i cebuli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA