Sos tonnato
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w oleju (2 x 80 g)
- 2 łyżki drobno posiekanej słodkiej cebuli
- 4 łyżki kaparów
- 1 łyżka zalewy ze słoika z kaparami
- 2 łyżeczki pasty anchois
- 4 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- 1 główka radicchio
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W malakserze zmiel na gładką pastę tuńczyka z cebulą, sokiem cytrynowym, 2 łyżkami kaparów, zalewą i pastą anchois. W czasie mielenia powoli dolewaj oliwy do malaksera. Dopraw sos do smaku i podawaj schłodzony z kawałkami kurczaka z rożna na kawałkach liści radicchio.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W