Sos pomidorowy San Marzano
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 łyżki oliwy
- 1 duża cebula, obrana i drobno posiekana
- 8 drobno posiekanych ząbków czosnku
- 800 g całych pomidorów San Marzano z puszki
- kilka gałązek świeżego tymianku
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni, na średnim ogniu do dużego, smaż cebulę na oliwie, aż będzie miękka i złocistobrązowa. Dorzuć czosnek i smaż przez kilka minut. Zmiksuj pomidory blenderem albo w robocie lub mikserze. Wlej na patelnię. Dorzuć tymianek i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj, aż sos zgęstnieje, czyli przez 15-20 minut. Podawaj z ulubionym makaronem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W