Smażone ziemniaki hash browns

Smażone ziemniaki hash browns
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • ¼ cebuli
  • posiekanej
  • 1 ziemniak
  • ugotowany i starty na tarce
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, wlać oliwę, włożyć masło. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, podusić do miękkości. Dodać startego ziemniaka, sól, pieprz i wymieszać. Uformować zwarty placek przyciskając łyżką. Pilnować, by nie przywarł do patelni. Obrócić. Smażyć na złoto, w sumie 10-12 minut. Sosikiem spod kurczaka polać placek ziemniaczany. Podzielić na kawałki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA