Smażone bataty
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.120)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 6 plastrów boczku
- pokrojonego na kawałeczki
- 2 bataty
- obrane
- pocięte na 2-3 cm. kawałki
- morska sól i świeżo mielony czarny pieprz
- 1 pęczek szczypiorku lub dymki drobno pokrojonej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzej duży, wytrzymały rondel lub teflonową patelnię do średnio wysokiej temperatury i dodaj boczek. Smaż, aż będzie chrupiący a następnie zbierz połowę tłuszczu i odcedź boczek. Postaw ponownie naczynie na ogniu i dodaj bataty. Gdy zrumienią się ze wszystkich stron i zmiękną, wymieszaj je z boczkiem, szczypiorkiem i przypraw solą oraz pieprzem do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W