Smażone bataty

Smażone bataty
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.120)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 6 plastrów boczku
  • pokrojonego na kawałeczki
  • 2 bataty
  • obrane
  • pocięte na 2-3 cm. kawałki
  • morska sól i świeżo mielony czarny pieprz
  • 1 pęczek szczypiorku lub dymki drobno pokrojonej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzej duży, wytrzymały rondel lub teflonową patelnię do średnio wysokiej temperatury i dodaj boczek. Smaż, aż będzie chrupiący a następnie zbierz połowę tłuszczu i odcedź boczek. Postaw ponownie naczynie na ogniu i dodaj bataty. Gdy zrumienią się ze wszystkich stron i zmiękną, wymieszaj je z boczkiem, szczypiorkiem i przypraw solą oraz pieprzem do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA