Słoneczny dip marchewkowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Składniki:5 umytych oczyszczonych marchewek
2 łyżki oliwy
2 drobno posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki ziaren kminu rzymskiego
½ szklanki rozdrobnionego sera feta
¼ szklanki soku z cytryny
2 łyżki listków świeżej mięty
2 łyżeczki płynnego miodu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Marchewki przekroić wzdłuż. Włożyć do wrzątku, gotować 10 minut do miękkości. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć czosnek i kmin. Nie zrumieniać. Marchewki, oliwę z przyprawami, ser przełożyć do robota kuchennego. Dodać sok, miętę, miód, doprawić solą i pieprzem. Zmiksować na gładką masę. Podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W