Słodkie ziemniaki z syropem klonowym

Słodkie ziemniaki z syropem klonowym
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 205°C. Piecz ziemniaki, aż będą miękkie, czyli przez 45-60 minut. Wrzuć do miski, wlej syrop klonowy i oliwę. Dobrze rozgnieć, dopraw solą, pieprzem i dymką. Szybko wymieszaj i natychmiast podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA