Sernik z suszonymi śliwkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
Baza:
- 85 g rozdrobnionych ciastek
- pół filiżanki mielonych migdałów
- 45 g stopionego masła
Masa serowa:
- 200 g pokrojonych suszonych śliwek
- 750 g kremowego serka
- 250 g cukru
- ¾ filiżanki kwaśnej śmietany
- skórka z cytryny
- 6 jajek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ciastka zmiksować z migdałami i stopionym masłem. Zagnieść kruche ciasto i wykleić nim formę do sernika. Schłodzić. Rozgrzać piekarnik do 140°C. Ser, śmietanę i cukier zmiksować na gładką masę. Dodać jajka, skórkę z cytryny i posiekane śliwki. Masę przelać na schłodzony spód i piec przez 35 -45 minut. Podawać na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W