Sardynki z ziołami i puree z ziemniaków
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 17)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 6 obranych
- pokrojonych ziemniaków
- 8 wyfiletowanych
- oczyszczonych sardynek
- łyżka oliwy
- sól morska i zmielony pieprz
- 2 łyżki koperku
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki mąki orkiszowej
- sól i pieprz
- usmażona na oliwie natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Zmiksować z oliwą i przyprawami.
Sardynki posypać koperkiem i natką pietruszki. Składać po dwie skórą na zewnątrz. Mąkę przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w niej sardynki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Smażyć sardynki z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przybrać sardynki natkę pietruszki. Podawać z puree z ziemniaków.
Sardynki posypać koperkiem i natką pietruszki. Składać po dwie skórą na zewnątrz. Mąkę przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w niej sardynki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Smażyć sardynki z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przybrać sardynki natkę pietruszki. Podawać z puree z ziemniaków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W