Sardynki z ziołami i puree z ziemniaków

Sardynki z ziołami i puree z ziemniaków
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 17)
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Zmiksować z oliwą i przyprawami.
Sardynki posypać koperkiem i natką pietruszki. Składać po dwie skórą na zewnątrz. Mąkę przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w niej sardynki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Smażyć sardynki z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przybrać sardynki natkę pietruszki. Podawać z puree z ziemniaków.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA