Sangrita w ogórkowych kieliszkach z tequilą

Sangrita w ogórkowych kieliszkach z tequilą
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.78)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • kropla tabasco lub innego ostrego sosu
  • 2 ogórki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Wlać soki do dzbanka. Dodać sos Worcestershire i tabasco, dobrze wymieszać. Obciąć końce ogórków, pokroić na ok. 5 cm kawałki. Używając nożyka do wydrążania melona wyciąć miąższ z ogórków, aby powstały kieliszki. Zostawić wystarczająco dużo miąższu na dnie, żeby sangrita nie wyciekła. Wlać sangritę do kieliszków z ogórka, podawać z tequilą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA