Sangrita w ogórkowych kieliszkach z tequilą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.78)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- kropla tabasco lub innego ostrego sosu
- 2 ogórki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlać soki do dzbanka. Dodać sos Worcestershire i tabasco, dobrze wymieszać. Obciąć końce ogórków, pokroić na ok. 5 cm kawałki. Używając nożyka do wydrążania melona wyciąć miąższ z ogórków, aby powstały kieliszki. Zostawić wystarczająco dużo miąższu na dnie, żeby sangrita nie wyciekła. Wlać sangritę do kieliszków z ogórka, podawać z tequilą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W