Salsa pomidorowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.119)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 1 (800 g) puszka całych pomidorów
- 1 średnio ostra żółta chili
- wypestkowana i drobno posiekana
- 1 pęczek kolendry
- posiekanej
- 1 czerwona cebula
- drobno posiekana
- 1 limonka
- wyciśnięta i otarta ze skórki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgnieć pomidory dłońmi lub zmiel na puree. Wymieszaj je z sosem z puszki i pozostałymi składnikami. Najlepiej pozostaw salsę przez noc, żeby aromaty się połączyły, choć również możesz ją podać natychmiast po przyrządzeniu. Spróbuj użyć pikantniejszej papryczki w miejsce podanej w przepisie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W