Salsa pomidorowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 1 kg pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka octu winnego
- sól
- pieprz
- liście kolendry
- suszone chili do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upiec 1 kg pomidorów bez szypułek nad ogniem, aż skórka sczernieje. Odstawić pomidory w durszlaku na 2 godziny do wypłynięcia z nich wody. Na patelni opiekać ząbki czosnku na złoty kolor. Wymieszać w blenderze pomidory z octem winnym, solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę, ewentualnie suszone chili do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W