Sałatka ziemniaczana
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 30)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 8 ziemniaków średniej wielkości
- ze skórką
- 1¼ szklanki majonezu
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanego koperku
- gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1½ szklanki drobno posiekanej słodkiej cebuli
- 3 łodygi selera naciowego
- cienko pokrojone
- 3 małe dymki
- ze szczypiorem
- cienko pokrojone
- 6 jajek ugotowanych na twardo i posiekanych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki do miękkości w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i odstawić, aby wystygły, a następnie obrać i pokroić w dużą kostkę. Wymieszać w misce majonez, musztardę, sok z cytryny i koperek; doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ziemniaki, cebulę, selera, dymkę i jajka. Dokładnie wymieszać, przykryć i schłodzić przed podaniem w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W