Sałatka z rukoli i pieczonych cebulek
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (Odc.1)
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- małe cebulki
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- sól gruboziarnista
- pieprz
- listki rukoli
- ser pecorino
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulki w łupinach włożyć do gorącej wody. Po kilkunastu minutach, gdy skórka zmięknie, wyjąć i zsunąć łupiny (powinny same odchodzić). Cebulki osuszyć na papierowym ręczniku, przekroić i ułożyć na blasze, polać oliwą z oliwek, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190° i zapiec aż zmiękną (około 10-15 minut). Po wyjęciu skropić octem balsamicznym. Umyte i osuszone listki rukoli poukładać na talerzu, na nich umieścić upieczone cebulki. Polać całość odrobiną oliwy i posypać płatkami sera pecorino. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W