Sałatka z pomarańczy, fenkuła i oliwek
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.11)
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- pomarańcza
- fenkuł
- czerwona cebula
- czarne oliwki
- oliwa extra vergine
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić na grube plastry. Bulwę fenkuła pokroić na cienkie plasterki, a listki posiekać. Pokroić drobno cebulę. Usunąć pestki z oliwek. Na talerzu ułożyć plaster pomarańczy, na niej plasterki fenkuła i cebulę. Na wierzchu położyć kilka oliwek. Posypać posiekanymi listkami fenkuła i skropić oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W