Sałatka z kukurydzy i borówki amerykańskiej
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 4 kolby świeżej kukurydzy (około 3 szklanek ziarna)
- 2 łyżki oliwy extra vergine
- 2/3 szklanki posiekanej dymki
- 1 nieduża czerwona papryka
- pokrojona w drobną kostkę
- 1 ½ szklanki świeżych borówek amerykańskich
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
- 1 papryka jalapeno
- pozbawiona nasion i drobno posiekana (opcjonalnie)
- 1 łyżka drobno posiekanego kandyzowanego imbiru
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Okrój nasiona kukurydzy z kolb. W średnim rondlu, na średnim ogniu, rozgrzej oliwę i wrzuć kukurydzę. Duś, aż ziarno zmięknie i będzie jaskrawożółte i szkliste (ok. 3 min). Zdejmij z ognia, ostudź, przełóż do dużej miski i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W