Sałatka z fasolki szparagowej

Sałatka z fasolki szparagowej
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Nowe imperium kulinarne (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolkę umyć i odciąć końce. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 3-4 minuty (ew. dłużej; fasolka powinna być ugotowana, ale lekko chrupiąca). Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, osuszyć i ostudzić. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni, przestudzić, wrzucić do moździerza i lekko rozgnieść. Dodać cukier, mirin, sos sojowy i ocet i mieszać, aż powstanie gładka pasta. Wymieszać fasolkę z sosem i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA