Sałatka z czerwonych papryk
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W interesie mięsożercy (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 3 czerwone papryki
- oliwa
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kładziemy papryki na blasze. Dokładnie polewamy oliwą. Wstawiamy do pieca. (Można przyrządzić je bezpośrednio nad ogniem albo na grillu). Gdy skórka się przypali wyjmujemy papryki, wkładamy do miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na kilka minut. Następnie zdejmujemy przypaloną skórkę. (Można ją zeskrobać nożykiem). Usuwamy nasiona i kroimy na paseczki. Wkładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, czosnek pokrojony na trzy cząstki, oliwę, sól i pieprz. Mieszamy i gotowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W