Sałatka z czerwonych papryk

Sałatka z czerwonych papryk
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kładziemy papryki na blasze. Dokładnie polewamy oliwą. Wstawiamy do pieca. (Można przyrządzić je bezpośrednio nad ogniem albo na grillu). Gdy skórka się przypali wyjmujemy papryki, wkładamy do miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na kilka minut. Następnie zdejmujemy przypaloną skórkę. (Można ją zeskrobać nożykiem). Usuwamy nasiona i kroimy na paseczki. Wkładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, czosnek pokrojony na trzy cząstki, oliwę, sól i pieprz. Mieszamy i gotowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA