Sałatka z awokado i mango
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 10
Przygotowanie:
Składniki sałatki:
3 plasterki bekonu
2 sałaty mignonette
2 obrane i pokrojone w kostkę mango
2 obrane i pokrojone w kostkę awokado
65 g niesolonych, prażonych, pokrojonych w kostkę orzechów nerkowca
Składniki dressingu:
2 łyżki stołowe oliwy z pierwszego tłoczenia
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka gęstej śmietany
Przygotowanie:
Odetnij skórę z bekonu, pokrój w cienkie paski. Smaż na teflonowej patelni bez tłuszczu, aż będzie brązowy i chrupki. Wyłóż na papierowe ręczniki kuchenne, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu i wystudzić.
Umyj i osusz liście sałaty. Na półmisku ułóż liście sałaty, mango i awokado. Posyp kawałkami bekonu i orzechami. Włóż wszystkie składniki dressingu do słoika. Zakręć, wstrząśnij, aby wymieszać. Polej dressingiem sałatę. Podawaj natychmiast.
Opracowano na podstawie programu „Mathew Hayden na domowym gruncie”, odc. 4
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W