Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią

Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.114)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • 1 duży arbuz bez skóry
  • pokrojony na dość spore kawałki
  • sok i skórka z jednej cytryny
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 1 duża garść liści świeżej bazylii
  • mięty lub kolendry
  • 1 szklanka sera feta
  • pokruszonego lub pokrojonego w kostkę

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kawałki arbuza wrzucić do dużej miski, dodać pozostałe składniki. Łagodnie wymieszać i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA