Sadzone jajka z patelni z salsą z pomidorów, fasoli i ostrej papryki
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 jajka
- pomidor malinowy
- kilka łyżek ciemnej fasoli z puszki
- ½ szalotki
- marynowane jalapeno
- limonka
- garść świeżej kolendry
- kawałek fety
- łyżka masła
Do podania:
- tortilla
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidora kroimy na pół, pozbywamy się wodnistej części, a miąższ kroimy w kostkę. Cebulę i jalapeno drobno siekamy i dodajemy do pomidora. Siekamy kolendrę, dodajemy do salsy, doprawiamy sokiem z limonki i solą. Odstawiamy na bok.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i przykrywamy pokrywką. Smażymy 2 minuty na małym ogniu. Następnie na górę jajek wykładamy kilka łyżek odsączonej fasolki z puszki, posypujemy fetą i przykrywamy jeszcze na 1-2 minuty.
Gdy jajka są gotowe, ale mają jeszcze kremowe żółtko, przekładamy je na talerz, przykrywamy pomidorową salsą i podajemy z ćwiartką limonki i kawałkami tortilli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W