Ryż z szafranem i migdałami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.108)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 1 szklanka ryżu basmati
- 2 szklanki wody
- 1 duża
- ekstrawagancka szczypta szafranu
- 1/2 szklanki uprażonych migdałów
- w słupkach
- 1/2 szklanki suszonych moreli
- posiekanych
- sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryż i wodę wlać do małego garnka z pokrywką. Dodać szafran, migdały, morele. Doprawić. Łagodnie zamieszać. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, zamieszać i szczelnie przykryć pokrywką. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Nie zdejmując pokrywki zgasić płomień i zostawić garnek na około 5-10 minut, albo aż do podania. Smacznego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W