Rosyjska sałatka owocowa z wódką

Rosyjska sałatka owocowa z wódką
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia rosyjska

Składniki:

  • 700 g pokrojonych truskawek albo mieszanych owoców jagodowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać składniki syropu i zalać nim owoce. Jajka, cukier i wanilię ubijać podgrzewając w kąpieli wodnej przez 6-8 minut, aż powstanie puszysta masa. Dolać wódkę i ubijać przez 2 minuty. Zdjąć z ognia i dodać kwaśną śmietanę. Owoce ułożyć w miseczkach i zalać glazurą. Zapiekać pod grillem przez 2 minuty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA