Rosyjska sałatka owocowa z wódką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia rosyjska
Składniki:
- 700 g pokrojonych truskawek albo mieszanych owoców jagodowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać składniki syropu i zalać nim owoce. Jajka, cukier i wanilię ubijać podgrzewając w kąpieli wodnej przez 6-8 minut, aż powstanie puszysta masa. Dolać wódkę i ubijać przez 2 minuty. Zdjąć z ognia i dodać kwaśną śmietanę. Owoce ułożyć w miseczkach i zalać glazurą. Zapiekać pod grillem przez 2 minuty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W