Sałatka z wołowiną w pieprzu i tymianku

Sałatka z wołowiną w pieprzu i tymianku
Oceń przepis:
65 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 300 g polędwicy wołowej
  • bekon pokrojony w grubą kostkę
Sałatka:
  • 2 posiekane dymki
  • pół posiekanej czerwonej cebuli
  • mieszanka sałat
  • drobno poszatkowana rzodkiewka
  • 1 filiżanka pokrojonych zielonych oliwek
  • 1 zgrillowana czerwona papryka bez skóry
  • 1 posiekany pęczek szczypiorku
  • 1 posiekany pęczek natki pietruszki
Dressing:
  • 2 łyżki musztardy dijońskiej
  • 2 łyżki musztardy ziarnistej
  • ćwierć filiżanki octu estragonowego
  • pół filiżanki oliwy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól i pieprz
Panierka:
  • 1 łyżka rozgniecionego, marynowanego pieprzu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 drobno posiekany pęczek tymianku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki panierki dokładnie wymieszać. Obtoczyć w nich polędwicę i bekon. Tak przygotowane mięso zgrillować.
Wymieszać składniki dressingu.
Polędwicę i bekon pokroić na małe kawałki. Wymieszać ze składnikami sałatki i polać dressingiem. Wymieszać i od razu podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA