Sałatka z wołowiną w pieprzu i tymianku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wołowiny
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej
- bekon pokrojony w grubą kostkę
Sałatka:
- 2 posiekane dymki
- pół posiekanej czerwonej cebuli
- mieszanka sałat
- drobno poszatkowana rzodkiewka
- 1 filiżanka pokrojonych zielonych oliwek
- 1 zgrillowana czerwona papryka bez skóry
- 1 posiekany pęczek szczypiorku
- 1 posiekany pęczek natki pietruszki
Dressing:
- 2 łyżki musztardy dijońskiej
- 2 łyżki musztardy ziarnistej
- ćwierć filiżanki octu estragonowego
- pół filiżanki oliwy
- 1 łyżeczka tymianku
- sól i pieprz
Panierka:
- 1 łyżka rozgniecionego, marynowanego pieprzu
- 1 łyżka oliwy
- 1 drobno posiekany pęczek tymianku
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki panierki dokładnie wymieszać. Obtoczyć w nich polędwicę i bekon. Tak przygotowane mięso zgrillować.
Wymieszać składniki dressingu.
Polędwicę i bekon pokroić na małe kawałki. Wymieszać ze składnikami sałatki i polać dressingiem. Wymieszać i od razu podawać.
Wymieszać składniki dressingu.
Polędwicę i bekon pokroić na małe kawałki. Wymieszać ze składnikami sałatki i polać dressingiem. Wymieszać i od razu podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W