Ricotta na słodko z czekoladą
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 34)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 kg ricotty
- ¼ szklanki cukru
- ½ szklanki posiekanej czekolady deserowej (ok 7 dag)
- ¼ szklanki posiekanych orzechów lub rodzynek (opcjonalnie)
- paczka herbatników lub słodkich sucharków (do podania)
- świeże owoce: winogrona
- brzoskwinie itp. (do podania)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wyłożyć ricottę na duże sito, odsączyć (ok 20 minut). Ser przełożyć do dużej miski. Utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać czekoladę i wymieszać. Można przechowywać w lodówce pod przykryciem do 8 godzin. Przed podaniem dodać orzechy i rodzynki. Podawać z owocami i sucharkami
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W