Rendang z bizona

Rendang z bizona
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W blenderze połącz cebulę, czosnek, imbir, chili i trawę cytrynową. Zmiel na pastę. Na średnim ogniu rozgrzej olej w dużym garnku o grubym dnie. Dodaj pastę oraz kmin, kolendrę i kurkumę. Podsmażaj 2 minuty, mieszając, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Dodaj mięso i smaż kolejne 2 minuty. Wlej mleczko kokosowe i 400 ml wody. Dodaj cynamon, tamaryndę, cukier i 2 łyżeczki soli. Gotuj na małym ogniu bez pokrywki przez 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Podaj z ryżem i warzywami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA