Pulpeciki jagnięce z oliwkami

Pulpeciki jagnięce z oliwkami
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 35)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Pulpety:

Sos:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Zeszklić cebulę i czosnek. Dodać przecier pomidorowy i gotować przez 5 minut. Do jagnięciny dodać oregano, jajko, natkę pietruszki, bułkę tartą, oliwki, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Uformować i usmażyć pulpety. Skropić je sokiem z cytryny. Pulpety ułożyć w naczyniach do zapiekania. Polać sosem pomidorowym i piec przez 5-10 minut w piekarniku rozgrzanym do 160°C. Do jogurtu dodać sok z cytryny, kmin, miętę, szczypiorek, sól i pieprz. Przed podaniem każdą porcję polać sosem jogurtowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA