Pudding jabłkowo-gruszkowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 44)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 2 filiżanki pokrojonych w kostkę gruszek
- 2 łyżki brandy albo rumu
- 4 jabłka pokrojone w plastry
- 140 g masła
- 400 g cukru
Ciasto:
- 160 g mąki
- łyżka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 120 g masła
- 120 g drobnego cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jabłka zalać alkoholem. Gruszki podsmażyć na maśle z cukrem i przełożyć do foremek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę. Do ciasta wrzucić nasączone jabłka. Przełożyć do foremek z gruszkami w karmelu i piec przez 40 minut w temperaturze 160°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W