Pudding chlebowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 3 jajka
- półtorej filiżanki mleka sojowego
- łyżeczka mielonego cynamonu
- ćwierć filiżanki niesłodzonego dżemu truskawkowego
- mała babka panettone
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mieszamy jajka, mleko i cynamon. Panettone kroimy na kromki. Każdą smarujemy dżemem i układamy w formie do zapiekania. Polewamy mieszaniną jajeczną. Wierzch możemy posypać odrobiną brązowego cukru. Formę ustawiamy na blasze wypełnionej wodą i pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W