Sałatka z ziemniaków, czerwonej cebuli, miksu kiełków i jajek zielononóżek
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki sałatkowe
- 1 czerwona cebula posiekana w piórka
- półtorej garści kiełków miks: rzodkiewka, słonecznik, brokuł, burak (ewentualnie lucerna)
- 4 jajka od kury zielononóżki
- 2 kiszone ogórki
- opcjonalnie fasola biała z puszki
- kilka plastrów wędzonego łososia
Sos:
- łyżeczka musztardy francuskiej
- oliwa
- łyżeczka kaparów
- garść pomidorków koktajlowych
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozpocznij od sosu, aby się dobrze przegryzł. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj lekko miażdżąc przy mieszaniu kapary. Ziemniaki i jajka pokrój na 8 ćwiartek i wymieszaj z pokrojonymi w talarki ogórkami oraz resztą składników. Sałatkę obficie popieprz i lekko posól, polewaj powstałym wcześniej sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W