Przegrzebki z szafranowym aioli
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 12 przegrzebków
- dwie łyżki oliwy
- pomarańcza
- szczypta szafranu
- majonez
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przegrzebki przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy. Smażymy na niej przegrzebki na złoty kolor (po kilka minut z każdej strony). Przygotowujemy aioli. Ocieramy skórkę z pomarańczy i wyciskamy z niej sok. Oba składniki trafiają do rondelka. Dodajemy szczyptę szafranu i całość delikatnie podgrzewamy. Następnie łączymy z kilkoma łyżkami majonezu i ubijamy całość trzepaczką na jednolitą masę. Usmażone przegrzebki wykładamy na półmisek i polewamy szafranowym aioli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W