Przegrzebki z chorizo
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nigel Slater: prosto i smacznie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:3 świeże kiełbaski chorizo, pokrojone w plastry
4 pędy dymki, posiekane
2 czerwone papryczki chili, grubo posiekane
24 oczyszczone przegrzebki (6 oczyszczonych muszli, jeśli są dostępne)
2 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie:
Mocno rozgrzewamy ciężką patelnię grillową. Smażymy chorizo aż się zrumieni, a soki wyciekną. Dodajemy dymkę i chili, smażymy jeszcze 2-3 minuty. Dokładamy przegrzebki, smażymy z każdej strony 2-3 minuty. Dodajemy miód i mieszamy. Przegrzebki z chorizo nakładamy do 6 muszli i podajemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia hiszpańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W