Przegrzebki z alioli
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 3 przegrzebki na połówkach muszli
- 50 g pokrojonego chleba razowego
- 2 ząbki czosnku
- szczypta świeżego tymianku
- 3 łyżki dobrej jakości majonezu
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- 250 g soli kamiennej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojony ząbek czosnku, tymianek i chleb polewamy oliwą z oliwek, następnie wstawiamy do średnio rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Przegrzebki w muszlach układamy na kopczykach soli. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku pod średnio nagrzanym grillem przez 3 minuty. Przygotowu
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W