Prosciutto z melonem
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 1 średni dojrzały melon
- obrany i pokrojony na 8 części
- 8 fig lub 8 połówek brzoskwiń
- 2 limonki lub cytryny – jedna przekrojona na pół
- druga – na 8 cząstek (do dekoracji)
- świeżo mielony pieprz (opcjonalnie)
- 450 g prosciutto (lub innej dowolnej szynki
- cieniutko pokrojonej)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić owoce na odpowiedniej wielkości kawałki. Pokropić sokiem z połowy cytrusa. Ewentualnie oprószyć pieprzem. Cząstki owoców ułożyć na talerzu i przykryć kawałkami prosciutto. Podawać z cząstką cytrusa.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W