Potrójnie czekoladowe brownie
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 300 g czekolady gorzkiej albo deserowej
- 200 g niesolonego masła
- ¾ szklanki cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3 duże jajka
- ½ szklanki mąki
- ½ łyżeczki soli
- 90 g białej czekolady w małych kawałkach
- 90 g mlecznej czekolady w małych kawałkach
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia kwadratową foremkę o boku 20 cm. W misce nad garnkiem z parującym wrzątkiem roztop czekoladę deserową / gorzką i masło, delikatnie mieszając. Zdejmij miskę z garnka i wlej ekstrakt waniliowy. Dodawaj po jednym jajku, za każdym razem starannie mieszając. Dodaj mąkę i sól, a następnie kawałki białej i mlecznej czekolady. Piecz przez 35 – 40 min. Przestudź brownie przez 10 min., pokrój na kawałki i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W