Podsuszane w piekarniku pomidorki koktajlowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 garście dojrzałych pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki grubej soli
- ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 105 stopni C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Przekrój pomidorki na połówki i ułóż na blasze miąższem do góry. Pokrop pomidorki oliwą, posyp cukrem, solą i pieprzem i piecz, aż podeschną, ale się nie przypieką (ok. 75 min). Odstaw do ostygnięcia i przechowuj w lodówce przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W