Podsmażane grzyby z sherry i szpinakiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.72)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 450 g grzybów
- oczyszczonych i cienko pokrojonych
- 1 duża cebula
- obrana i posiekana
- ½ szklanki sherry
- Marsali
- Madeiry lub porto
- sól i pieprz
- 4 garście młodego szpinaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Stopić masło na dużej patelni (na średnio dużym ogniu). Kiedy zacznie się pienić, wrzucić grzyby i cebulę, podsmażyć, aż zaczną się karmelizować. Wlać sherry, doprawić solą i pieprzem. Wolno gotować zeskrobując z patelni przypalone kawałki. Kiedy sherry odparuje, dodać szpinak, gotować mieszając, aż zmięknie. Doprawić i od razu podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W