Płonące kalmary
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.124)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 8 kalmarów
- umytych
- osuszonych i pokrojone w krążki grubości 0,5 cm
- 2 krople oleju sezamowego
- kilka kropli ostrego sosu
- kilka kropli sosu sojowego
- sok z 1 limonki
- 1/4 szklanki posiekanej kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać dużą żeliwną patelnię na dużym ogniu, wlać olej. Kiedy jest mocno rozgrzany, wrzucić kalmary i smażyć, aż ich krawędzie zaczną się wywijać – jakieś 2 minuty. Wyłączyć palnik. Dodać olej sezamowy, ostry sos, sos sojowy, sok z limonki i kolendrę – dobrze wymieszać. Natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W