Płaszczka z salsefią, grzybami i sosem z czerwonego wina
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 korzenie salsefii
- zakwaszona woda
- 1 łyżką octu albo sok z 1 cytryny
- 2 skrzydła płaszczki po 350g
- 450 g różnych grzybów (kurki
- shitake
- lejkowce dęte)
- oliwa do smażenia
- mąka do obtaczania
- kawałki masła do smażenia
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oskrobane i umyte korzenie salsefii przekrój na trzy części. Wrzuć do zakwaszonej wody. Dzięki temu salsefia zachowa kolor, gdy czyścisz kolejne korzenie.
Gotowe porcje wrzuć do garnka z czysta wodą i doprowadź do wrzenia. Do wody wsyp szczyptę soli i zakwaś ją łyżką octu albo sokiem z jednej cytryny. Warzywo zmięknie po 12-tu minutach lub kwadransie, jeśli korzenie były grubsze. Wyjmij kawałki korzeni i pozostaw na sicie, żeby odparowały i wystygły.
Gotowe porcje wrzuć do garnka z czysta wodą i doprowadź do wrzenia. Do wody wsyp szczyptę soli i zakwaś ją łyżką octu albo sokiem z jednej cytryny. Warzywo zmięknie po 12-tu minutach lub kwadransie, jeśli korzenie były grubsze. Wyjmij kawałki korzeni i pozostaw na sicie, żeby odparowały i wystygły.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W