Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 4 filety z płastugi po 450 g
- masło do posmarowania blachy
- sól i pieprz
- 2 łyżeczki musztardy angielskiej
- 2 łyżki stołowe majonezu
- nieco soku z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posmarowaną masłem blachę posyp solą i pieprzem. Ułóż na niej filety. Dopraw odrobiną soli. Do miseczki wrzuć majonez, dodaj musztardę angielską. Wyciśnij nieco soku z cytryny. Wymieszaj. Sosem posmaruj najpierw cienko wszystkie porcje, żeby powstała baza. Teraz na każde dzwonko nałóż grubą warstwę sosu. Wstaw rybę pod rozgrzany grill. Będzie gotowa po paru minutach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W