Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym

Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 4 filety z płastugi po 450 g
  • masło do posmarowania blachy
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki musztardy angielskiej
  • 2 łyżki stołowe majonezu
  • nieco soku z cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posmarowaną masłem blachę posyp solą i pieprzem. Ułóż na niej filety. Dopraw odrobiną soli. Do miseczki wrzuć majonez, dodaj musztardę angielską. Wyciśnij nieco soku z cytryny. Wymieszaj. Sosem posmaruj najpierw cienko wszystkie porcje, żeby powstała baza. Teraz na każde dzwonko nałóż grubą warstwę sosu. Wstaw rybę pod rozgrzany grill. Będzie gotowa po paru minutach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA