Pikantny popcorn
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- ¾ szklanki kukurydzy do prażenia
- 4 łyżki stopionego masła
- 1 łyżeczka garam masali
- ¼ łyżeczki mielonego imbiru
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki kurkumy
- ¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie przyprawy w miseczce. Rozgrzać czterolitrowy garnek ze szczelną pokrywką. Wlać olej, wsypać kukurydzę, potrząsnąć garnkiem i przykryć go pokrywką. Od momentu, gdy popcorn zacznie strzelać, cały czas potrząsać garnkiem, aż strzelanie się zakończy. Przełożyć popcorn do dużej miski. Polać masłem i wymieszać. Posypać mieszanką przypraw i ponownie dokładnie wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W