Pikantne szparagi z tamari i pieczonym czosnkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Nadia G.
- Seria kulinarna:
- Bitchin' Kitchen (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 20 łodyg szparagów z przyciętymi zdrewniałymi końcami
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- ostra chili w płatkach do smaku
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1 łyżka sosu tamari
- szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę na patelni, na średnim ogniu. Dodaj chili oraz czosnek i smaż 2 min, aż czosnek się zrumieni. Rozłóż na patelni szparagi, wlej tamari, dopraw pieprzem i smaż przez 10 min obracając szparagi od czasu do czasu, aż zmiękną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W