Pikantna salsa truskawkowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 2 szklanki pokrojonych świeżych truskawek
- ½ szklanki posiekanej dymki
- szczypta cukru
- szczypta soli
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka listków świeżego estragonu
- posiekanych
- ½ łyżeczki płatków chili
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj truskawki z dymką, dopraw cukrem i solą a następnie odstaw na 30 min. Zlej wydzielony płyn do małego garnuszka. Dodaj ocet balsamiczny i zagęść do konsystencji gęstego syropu. Polej truskawki sosem, wmieszaj estragon i płatki chilli. Spróbuj, ewentualnie dopraw i wstaw do lodówki do momentu podania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W