Pieczony kalafior

Pieczony kalafior
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 40)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 kalafior
  • oczyszczony
  • bez głąba
  • pokrojony w plastry (nie szkodzi
  • że częściowo się rozlecą)
  • 1½ łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Wysypać kalafiora równą warstwą na blaszkę do pieczenia. Polać oliwą. Posypać solą i pieprzem. Wymieszać. Piec, aż się lekko przypiecze, mieszając raz po ok 30-u minutach. Można podawać bez dodatków.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA