Pieczony kalafior
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 40)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 kalafior
- oczyszczony
- bez głąba
- pokrojony w plastry (nie szkodzi
- że częściowo się rozlecą)
- 1½ łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- sól i świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Wysypać kalafiora równą warstwą na blaszkę do pieczenia. Polać oliwą. Posypać solą i pieprzem. Wymieszać. Piec, aż się lekko przypiecze, mieszając raz po ok 30-u minutach. Można podawać bez dodatków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W