Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 6 dużych ziemniaków
- 0,5-1 kg soli morskiej
- kawałek masła
- sól i pieprz
- oliwa (do polania)
- garść posiekanego szczypiorku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Duże ziemniaki piecz przez 1-1,5 godziny na warstwie soli morskiej. Przetnij na pół. Łyżką wyjmij miąższ. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Rozgnieć miąższ widelcem, polej oliwą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pieczonym kurczakiem miodowo-cytrynowy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W