Pieczona ryba w stylu śródziemnomorskim
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Przygotowanie:
Składniki:2 lub 3 filety ze świeżej ryby na porcję
skórka starta z cytryny
sól i świeżo mielony pieprz
łyżka masła na porcję + odrobina więcej do pieczenia
2 plasterki pomidora na porcję
gałązka koperku na porcję
1 łyżka wina na porcję
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Filety ułożyć w porcjach na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję posypać skórką z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Na rybie ułożyć masło, plasterki pomidorów, koperek, skropić winem. Pozostałe masło ułożyć na blaszce pomiędzy porcjami ryby. Odrobinę posolić. Piec 12 minut. Przed podaniem polać sosem, który powstanie w pieczeniu.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W